Wildragout met guavesaus

4
2 uur-
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Guavesaus Schil en snijd de guave in parten en verwijder de pitjes. Snijd de guave in blokjes. Leg de schillen en de guave in een hoge pan en voeg water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en kook circa 20 minuten op middelhoog vuur. Zeef de guave en giet het vocht terug in de pan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de suiker, nootmuskaat en kaneel toe aan het guavevocht. Kook de saus circa 40 minuten en roer het regelmatig door. Wildragout Snijd het vlees in dikke repen. Snijd het rookspek in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de koriander fijn en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en braad het vlees 5 minuten. Voeg spek, ui, knoflook, koriander, bleekselderij, laurierblad en pimentkorrels toe. Bak het al roerend circa 5 minuten. Voeg wijn, azijn en genoeg water toe zodat het vlees net onderstaat. Stoof het vlees op halfhoog vuur circa 20 minuten. Snijd de wortel in dunne plakjes. Voeg de wortel toe en stoof circa 15 minuten. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met Surinaamse rijst en de guavesaus.

Wildragout met guavesaus is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Ovenschoteltje met wildragout
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildragout
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Wildragout Met Abrikozen En Kastanjepuree
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildragout Met Champignons
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept