Zoete groentetuin

4
2 uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schuimbloemen Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit 6 doppen in een bloemmotief op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rest van het schuim in 2 delen. Spatel door een helft frambozenpoeder en door de andere helft matcha thee. Spuit in het midden van de bloemen een rode kern. Steek een satéstokje in de bloem en spuit met het groene schuim blaadjes. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven. Aarde Maal de cake tot poeder in het bakje van de staafmixer. Gemberworteltjes Haal de eventuele daden van de bleekselderij stengels. Tourneer de worteltjes tot een tonvorm. Schil en rasp de gember. Breng de jus d’orange met de gember aan de kook. Kook de bleekselderij stengels in 2 minuten en de worteltjes in circa 4 minuten beetgaar en laat ze in de jus d’orange afkoelen. Sinaasappelgembercake Verwarm de oven voor op 160 ºC. Roer de suiker met de boter en de eieren los tot de suiker is opgelost. Voeg de bloem toe. Rasp de sinaasappel, schil en rasp de gember. Voeg toe aan het beslag. Vet de bloempotjes in en leg er een cupcakevorm in. Vul de bloempotjes driekwart met het beslag. Bak de cake in 1 uur goudbruin en gaar. Doop de cake in de sinaasappeljam en vervolgens in de aarde. Maak met behulp van een schaar of mes een gaatjes in de cake en steek in elk bloempotje 3 worteltjes. Steek de schuimbloemen in de aarde. Garneer de tuin met Honey Cress.

Zoete groentetuin is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept