Chinese kerrie-kool met zalm

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

AardappelsVerhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes rondom in circa 15 minuten goudbruin en krokant. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in gelijke stukjes. Voeg de peper circa de laatste 2 minuten toe aan de krieltjes. Chinese koolHalveer de Chinese kool in de lengte, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil en snijd de gember in gelijke stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de gember, knoflook en de kerriepoeder circa 3 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak circa 4 minuten. Voeg de room toe en laat het geheel circa 6 minuten stoven tot de room ingekookt is. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer door de Chinese kool en breng op smaak. ZalmSnijd de zalm in 4 gelijke porties. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zalm om en om in circa 6 minuten gaar. Schenk de sojasaus en de ketjap manis bij de zalm en beweeg de pan langzaam heen en weer. Schep de saus circa 2 minuten met een lepel constant over de zalm heen. ServerenVerdeel de aardappels, Chinese kool en de zalm over borden. Tip Roer voor een leuk kleuraccent gehakte peterselie door de krieltjes.

Chinese kerrie-kool met zalm is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept