Polderkoek met sla-stamp en polderhoen

4
2 uur-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

PolderhoenVerwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en snijd de bospenen in gelijke stukken. Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd in repen. Bestrijk de polderhoen met de kipkruiden en leg in de ovenschaal. Verdeel de groente om de polderhoen heen in de ovenschaal. Bak de polderhoen in de oven in circa 1 uur en 15 minuten gaar. PolderkoekMeng in een kom het bloem, melk, koffie, ei en een beetje zout. Laat het beslag circa 15 minuten in de koelkast rusten. (Deze rusttijd geldt bij warme koffie. Bij gebruik van koude koffie kan het beslag direct gebruikt worden). Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin een paar plakjes spek. Schep een flinke lepel van het beslag erop zodat de hele bodem bedekt is. Bak de  pannenkoeken in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Herhaal dit tot het beslag op is. Sla-stampBreng een pan met een beetje water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en ze stoom droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en snijd de kropsla in repen. Roer de sla door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  ServerenVerdeel de polderhoen, polderkoek en sla-stamp over borden. Tip Je kunt in plaats van een polderhoen ook 500 gram kippenpoten gebruiken. Vet de ovenschaal dan in en besprenkel de kippenpoten met een scheutje olie en een beetje zout en peper. Hierdoor wordt de oventijd korter, de kippenpoten zijn in 20 minuten gaar en goudbruin.

Polderkoek met sla-stamp en polderhoen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker