Salade van Chinese garnalenballetjes in tomatensaus

4
30 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Garnalenballetjes Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd het spek heel fijn. Maak de gambastaartjes schoon en maal samen met de ui, knoflook, spek, vissaus en hoisinsaus tot een grof gehakt. Voeg eventueel bloem toe mocht het gehakt te nat en niet samenhangend zijn. Maak er mooie balletjes van ter grootte van een pingpongbal en wentel ze door de bloem. Verhit een laag olie in een pan en bak de balletjes in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Zoete tomatensaus Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en ui circa 2 minuten. Voeg de tomatenketchup, ketjap, gembersiroop en gemberpoeder toe. Breng op smaak met rijstazijn en sambal badjak. Salade Pluk de kropsla en snijd de kern eruit. Halveer de komkommer over de lengte en snijd de komkommer in schuine stukken. Verdeel de sla, komkommer en de atjar over de borden en schep de garnalenballetjes en de saus erover.

Salade van Chinese garnalenballetjes in tomatensaus is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept