Passievruchtgelei met mascarponemousse

4
30 min-
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

's Middags voorbereiden Passievruchtgelei Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees op een zeef en vang het sap op. Bewaar de pulp. Breng de helft van het mandarijnsap met het passievruchtsap en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg de agar agar toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Haal de pan van de warmtebron en schenk het resterende mandarijnsap erbij. Bekleed een plateau of groot rechthoekig bakblik met een vel plasticfolie, zorg ervoor dat de folie volledig glad ligt. Schenk er een flinterdunne laag passievruchtsap op en laat geleren. (Let op... gelei bereidt met agar geleert al bij circa 45 °C). Zet in de koelkast om op te laten stijven. (Dit duurt circa 10 minuten) Aardbeiensaus Breng de bevroren aardbeien met honing en likeur aan de kook. Laat inkoken tot sausdikte. (Dit duurt circa 10 minuten). Prak tussendoor de aardbeien fijn met een vork. Mascarpone-mousseKlop de slagroom op tot yoghurtdikte Roer de mascarpone zacht met de yoghurt. Spatel er de slagroom, vanillemerg en rasp van limoenschil door. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mousse. Bewaar in de koelkast. ’s Avonds afmaken PassievruchtgeleiSnijd de passievruchtgelei in gelijkmatige plakken van circa 8 x 4,5 centimeter. Spuit een smalle reep mascarponemousse over de lange kant aan het begin van de plak gelei. Steek voorzichtig een paletmes onder de gelei en rol het over de mousse heen, zodat de sluitkant naar onderen valt. Maak twee rolletjes per persoon. Opmaak bord Verdeel de warme aardbeiensaus in een cirkelvorm op het bord en spreid een beetje uit met een lepel zodat je de structuur goed ziet. Je kunt hier ook een ringvorm voor gebruiken.  Verdeel wat fijngehakte passievruchtpitjes over de saus.  Leg hier 2 rolletjes gelei op.  Dit gerecht hoort bij het paasmenu  Mousserende rosé uit Argentinië Deze wijn is een prima begin van de Paasbrunch en wat eventueel overblijft kan zonder problemen bij dit nagerecht geschonken worden. Eigenlijk past elke droge mousserende rosé wijn goed bij dit gerecht. Een goed voorbeeld daarvan is deze rosé uit Argentinië (Patagonie), die gemaakt is van Pinot Noir, dé rode Champagne druif. De kalkbodem in dit gebied zorgt voor elegantie in de wijn (zoals dat ook in het Champagne gebied het geval is) . De wijn ruikt naar frambozen en aardbeien en is een frisse en lichte finale waardoor je ook op tweede Paasdag nog op je Paasbest voor de dag komt! door Corria Houthuizen  

Passievruchtgelei met mascarponemousse is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloengranité met cake en mascarponemousse
Nagerecht
Bekijk recept
mascarponemousse met witte chocolade en ananas
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Pesto-mascarponemousse
10-20 min -
Bekijk recept
Honing-Mascarponemousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

PASSIEVRUCHTGELEI met MASCARPONE-MOUSSE
30 min Nagerecht
Bekijk recept