Lasagne ai funghi (Lasagne van paddenstoelen)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

person 4 timer 1 uur- restaurant - link 24Kitchen print

Ingrediƫnten

Bereiding

GroentePel en snipper de sjalot. Pel pers de knoflook. Snijd de paddenstoelen fijn.Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot met de knoflook, voeg de paddenstoelen toe en blus af met de witte wijn. Voeg de tomatenpuree toe. Bak circa 8 minuten tot de paddenstoelen bijna gaar zijn. Snijd intussen de courgette in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de courgette en tomaten toe. Hak de peterselie fijn en roer door de groente. Zet het vuur uit. BechamelsausSmelt de boter in een pan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui, maar laat niet de ui niet kleuren. Maak een roux door de bloem in drie delen toe te voegen aan de pan. Roer met een houten lepel tot een deegbal. Schenk al roerende beetje bij beetje de koude melk bij de roux tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 1 minuut koken. Blijf roeren zodat de saus niet aanbakt. Lasagne Schenk een laagje bechamelsaus in de ovenschaal en leg hier lasagnevellen op tot de saus is bedekt. Schep daar een gedeelte van de groente op. Brokkel er de helft van de gorgonzola en mozzarella over. Herhaal tot de schaal vol is en rasp als laatst de Parmezaanse kaas erover.Bak de lasagne in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Lasagne ai funghi (Lasagne van paddenstoelen) is een recept van 24Kitchen

Receptenzoeker