Utrechtse vijfschaft met mosterdsaus

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

RookworstBreng een pan met water aan de kook en zet het vuur laag. Wel de rookworst circa 20 minuten. Halveer de rookworsten. Utrechtse vijfschaftBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Kook de aardappels en uien in circa 15 minuten gaar. Schil en snijd de bospenen in gelijke stukken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in repen. Voeg circa de laatste 5 minuten van de kooktijd van de aardappels de bospenen toe en de appels weer twee minuten later. Roer vlak voor het afgieten de bruine bonen erdoor. Giet alles af. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. MosterdsausLaat de boter in een pan volledig uitbruisen. Voeg de bloem toe en bak de bloem circa 3 minuten.Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Snijd de augurken in blokjes. Voeg de mosterd, augurken en zilveruitjes toe aan de pan en laat circa 5 minuten onder constant roeren doorkoken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Utrechtse vijfschaft met mosterdsaus is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Utrechtse theerandjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Utrechtse Sprits
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept