Andijvie-dadelstamppot met frisse aardbeien

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Andijvie-dadelstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant. Schenk de melk in een pan, verbrokkel de geitenkaas erboven en breng al roerend aan de kook. Roer net zolang tot de kaas volledig is opgenomen door de melk. Giet de aardappels af en stoom ze droog.Pureer de aardappels met een pureestamper. Snijd de andijvie in reepjes. Snijd de dadels fijn. Maak de puree smeuïg met het geitenkaasmengsel en roer de spekreepjes, dadels en de andijvie door de aardappelpuree.Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Frisse aardbeienBreng in een pan het water met de suiker aan de kook en los de suiker op. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote aardbeien eventueel. Pluk en snijd de blaadjes munt fijn. Meng de aardbeien met het suikerwater en de munt.

Andijvie-dadelstamppot met frisse aardbeien is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept