Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)

4
45 min-
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kaassaus Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een pan en fruit de ui zonder te kleuren. Maak een roux door de bloem in drie delen toe te voegen en roer met een houten lepel tot een deegbal. Schenk al roerende beetje bij beetje de koude melk bij de roux tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 1 minuut koken. Blijf roeren zodat de saus niet aanbrandt. Hak de peterselie fijn en roer erdoor. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe. Zet het vuur uit en warm de saus vlak voor het serveren op. Groente Schil de bospenen. Rang de peulen. Blancheer de groente circa 2 minuten in een pan kokend water met een beetje zout. Pel en snijd de ui in halve ringen. Hak de peper fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de helft van de peper. Voeg de groente toe en bak circa 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kalfsschnitzels Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Kluts de eieren los in een diep bord en meng de basilicum en Parmezaanse kaas erdoor. Wentel het vlees door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit de boter met de zonnebloemolie in een pan en bak de schnitzels in circa 5 minuten om en om goudbruin. Pittige boter Hak de peterselie fijn. Snijd de peper fijn. Meng de peper en peterselie door de boter. Serveer Schep de groenten op een bord en leg er een kalfsschnitzel bovenop. Schep de saus erover. Besmeer de ciabatta met de pittige boter en serveer er los bij.

Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept