Tamme eendenborst met voorjaarsgroente en jus van dadels

4
45 min-
-
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eendenborst Kruis de vetkant van de eend kruislings in (snijd niet in het vlees). Bak de eend, op laag vuur, op de vetkant in een droge koekenpan in circa 5 minuten bruin en krokant. Draai de eend om en bak circa 2 minuten aan de vleeskant. Laat de eend circa 5 minuten rusten op een bord afgedekt met aluminiumolie. Jus met dadels Breng de rode port en gevogeltefond samen aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg toe aan de jus. Halveer de dadels, verwijder de pit en snijd de dadels grof. Voeg toe aan de jus. Laat het geheel in circa 10 minuten inkoken tot een derde van de hoeveelheid. Voorjaarsgroente Schil de bospenen en snijd samen met de asperges in schuine stukken. Verhit een scheut olie in de pan en bak de asperges en bospenen circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout, peper en komijnzaad. Voeg als laatste de raapstelen toe en blus af met balsamicoazijn. Laat de groente indien nodig uitlekken op een zeef en dep droog met keukenpapier. Serveren Trancheer de eend in plakken van circa een halve centimeter. Leg de groente in het midden van het bord en verdeel de eend erover. Lepel de jus met dadels erover.

Tamme eendenborst met voorjaarsgroente en jus van dadels is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilethoorntjes met kerriesalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Salade van gebraden tamme eend met gekaramelliseerde peer
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept