Zeeuwse mosselen met zeekraalsalade

4
15 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeeuwse mosselenWas de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de ‘baard’ aan de buitenkant van de schelp. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de bospenen in gelijke stukken. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine stukjes.Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in repen. Pluk en hak de blaadjes bladselderij. Pel en snipper de sjalot. Smelt een klontje boter in de pan en bak alle groente en kruiden kort. Voeg een scheut witte wijn toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe aan de pan. Breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt de deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Schep of schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken. Serveer de mosselen direct wanneer ze gaar zijn. ZeekraalsaladeSpoel de zeekraal af onder stromend water en verwijder stugge stengeldelen. Pel en snipper de sjalot. Meng een scheutje olijfolie extra vergine, witte wijnazijn en de sjalot met de zeekraal en breng op smaak met versgemalen peper. Brood en mosselsausjeMeng in een kom alle ingrediënten voor het mosselsausje en breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd het brood in plakken. ServerenVerdeel de mosselen over diepe borden. (serveer een leeg diep bord erbij voor de schelpen). Serveer de mosselen het mosselsausje, de salade en het brood.

Zeeuwse mosselen met zeekraalsalade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Waldkornsandwich met garnalen-zeekraalsalade
10 min
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept