Orecchiette alle cime di rapa (pasta met Italiaanse broccoli)

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Notencrème Rooster de noten en de pijnboompitten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Maal samen met de ansjovis en Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine. Voeg langzaam de olijfolie toe tot er een mooie crème ontstaat. Orecchiette alle cime di rapa Kook de orecchiette volgens de bereidingswijze van de verpakking. Snijd de cime di rapa in stukjes van circa 1 centimeter en voeg ze de laatste 5 minuten van de kooktijd van de orecchiette toe. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de paprika’s circa 1 minuut. Voeg de knoflook en peper toe en bak kort mee. Voeg de ansjovis toe en laat de ansjovis smelten. Breng op smaak met een beetje zout en roer er een lepel kookwater van de pasta door. Giet de orrecchiette en raapsteeltjes af en laat goed uitlekken. Serveren Verdeel de orecchiette alle cime di rapa over borden en serveer de paprika en de notencrème erbij.

Orecchiette alle cime di rapa (pasta met Italiaanse broccoli) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Knapperige quinoa ontbijtsalade
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept