Saté Kambing met sambal goreng bloemkool

4
2 uur-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Saté Kambing Week de satéstokjes circa 2 uur in ruim water. Snijd het geitenvlees in kleine blokjes van circa 3 bij 3 centimeter. Pel en hak de knoflook. Vijzel de korianderkorrels. Meng voor de marinade de ketjap met het sap van de limoen, de knoflook, koriander en het komijnpoeder. Voeg het geitenvlees toe en marineer minstens 3 uur. Verhit een grill of grillpan. Rijg het geitenvlees aan de satéstokjes en gril de saté goudbruin en gaar. Sambalketjap-komijn Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Hak de rawit fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook, rawit en komijnpoeder. Blus af met de ketjap. Breng op smaak met de sambal. Snelle sambal goreng bloemkool Snijd de bloemkool in roosjes. Blancheer de bloemkool in een pan met kokend water en giet de bloemkool af. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de bloemkool en sambal badjak toe en bak circa 4 minuten mee. Serveer de sambalketjap-komijn bij de saté kambing. TIP Serveer met witte rijst

Saté Kambing met sambal goreng bloemkool is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept