Makreel van de barbecue

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden. Pel en hak de knoflook heel fijn. Meng in een ovenschaal de knoflook met de rasp van de citroen en een flinke scheut olijfolie. Snijd de makrelen tot op de graat aan beide kanten een aantal keer in. Wentel de makrelen in de ovenschaal door de knoflook-citroenolie. Rooster de makrelen in 8-10 minuten gaar op de barbecue. Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het brood krokant. Pluk de sla en halveer de cherrytomaatjes. Meng de sla met de tomaatjes, Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de salade en de makreel over borden en schep de croutons over de salade. TIP: Je kunt de makrelen ook garen in de oven, 8–10 minuten op 220 ºC

Makreel van de barbecue is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept