Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)

4
45 min-
-
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Worteltaartje Verwarm de oven voor op 160 ºC. Schil en snijd de wortel in dunne plakjes. Pel de knoflook. Blancheer de wortels en knoflook circa 5 minuten in ruim water met een snufje zout. Pureer de boter met de wortel, knoflook, eieren, bloem, melk, nootmuskaat en room met de staafmixer fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de wortelmassa. Vet de cupcakevormpjes in met boter en vul ze met de wortelmengsel. Schenk een klein laagje water in de ovenschaal en zet de vormpjes erin. Bak de taartjes circa 40 minuten in de oven. Sogliola Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Pel en plet de knoflook. Fruit de knoflook en haal vervolgens uit de pan. Bak de scholfilets circa 2 minuten op de mooie kant goudbruin in de knoflookolie. Giet de olie uit de pan en draai de vis om. Blus af met witte wijn, het sap van een halve citroen en de bouillon. Maak de granaatappel schoon. Snijd de tomaat in blokjes. Maak de sla aan met olijfolie, granaatappelpitjes, de tomaat, sap van een halve citroen, een beetje grof zeezout en versgemalen peper. Serveer Serveer de vis op de sla en het worteltaartje ernaast. Schil de wortel en gooi de buitenste schil weg. Schil de wortel door en garneer het worteltaartje met het wortelschaafsel.

Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept