Buchteln met vanillesaus en rood fruit

6
2 uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Verwarm de melk met de suiker tot lauwwarm en los de gist erin op. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de sinaasappel. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de melk, de sinaasappelrasp, de rum, het ei, het vanillemerg en de boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een plak van 1 centimeter dik. Steek er cirkels uit en vul elke deegcirkel met een theelepel frambozenjam. Vouw de randen bij elkaar en druk goed aan tot er een soort bolletje ontstaat. Herhaal dit tot het deeg op is. Smelt de boter. Vet een bakvorm in. Haal de deegballetjes door de gesmolten boter en zet ze in rijen van 4 naast elkaar. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven op voor op 180 °C. Bak de buchteln in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi na het bakken met poedersuiker en serveer warm. Vanillesaus Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de room met de melk, 1 el suiker en het vanillemerg aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende met een spatel zonder te koken, tot yoghurtdikte. Maak de aardbeien schoon en halveer indien gewenst. Verdeel met de rest van het rode fruit over de borden. Serveer een buchtel met de vanillesaus erbij.

Buchteln met vanillesaus en rood fruit is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept