Zalm met spinaziepesto uit de oven

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zalm met spinaziepesto uit de ovenPel en snijd de knoflook grof. Pureer met een staafmixer 100 g spinazie met de knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  Snijd de zalm in vier gelijke stukken en leg de zalmfilets in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk de zalmfilets royaal met de spinaziepesto (bewaar de resterende pesto).  Bak de zalmfilets in de oven in circa 10 minuten gaar. PastasaladeKook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel de pasta koud. Snijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de olijven in ringetjes. Snijd de venkel in vieren, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen. Meng in een grote kom de pasta, de resterende spinaziepesto, de resterende spinazie, tomaten, rode ui, olijven en de venkel. Serveren Verdeel de pastasalade en de zalm over borden.

Zalm met spinaziepesto uit de oven is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept