Biefstuk Chimichurri

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Aardappels en maïskolven uit de ovenSnijd de roseval aardappels in gelijke stukken. Snijd de maïskolven in dikke plakken. Verdeel de roseval aardappels en de maïskolven over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheut olijfolie en bestrooi met de cayennepeper en een beetje zout. Hussel alles goed door. Bak de roseval aardappels en de maïskolven in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.                                           Biefstuk chimichurriPel en snijd de knoflook grof. Pureer met een staafmixer de knoflook, peterselie, rode wijnazijn, chilivlokken, olijfolie en een beetje zout.   Verwarm een grillpan. Besmeer de biefstuk met de chimichurri en gril om en om in circa 6 minuten gaar. (bewaar de rest van de chimichurri voor de salade) Laat de biefstukken op een bord met aluminiumfolie erover rusten. Snijd de biefstukken in plakken TomatensaladeSnijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon. Meng in een kom de tomaten, ui, zwarte bonen en de resterende chimichurri. Serveren Verdeel de roseval aardappels, maïs en de salade over borden. Leg hier wat plakjes biefstuk op. 

Biefstuk Chimichurri is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkluif met chimichurri
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met chimichurri
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletten met lentechimichurri
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept