Zomerse aardbeienvlaai

1
2 uur-
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vlaaideeg Verwarm de melk tot handwarm en los de gist er in op. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de melk met de suiker, de boter, zout en de eidooier met elkaar. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, in een met bloem bestoven en afgedekte kom, circa 30 minuten rijzen. Banketbakkersroom Breng de helft van de melk met de suiker aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de eidooiers. Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet een vlaaivorm in en rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed de vorm ermee, prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randjes eraf. Vul de vorm met de banketbakkersroom en bak de vlaai in circa 20 minuten gaar. Haal de bodem uit de vorm en laat deze op een rekje afkoelen. Aardbeien met glanslaag Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en leg ze met de bolle kant naar boven op de banketbakkersroom. Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de limoen en pers het sap eruit. Breng het water, suiker en het limoensap aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, voeg de jam toe en roer goed door. Los de gelatine erin op en roer goed door. Laat de gelei afkoelen tot 40 ºC en bestrijk de taart ermee. Garnering Klop de room met de suiker stijf. Schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit rozetten slagroom op de taart.

Zomerse aardbeienvlaai is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeienvlaai
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Aardbeienvlaai
20-30 min -
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept