Mojitotaart

8
2 uur-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Baba cake Los het gist op in een scheutje lauw water water. Meng in een mixer de bloem met de boter, het gistmengsel en de honing. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot een glad beslag. Vet een taartpan in en bekleed vervolgens met bakpapier. Verdeel het deeg over de taartpan. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de baba cake in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen. Rum-mengsel Breng het water met de suiker aan de kook totdat de suiker is oplost. Laat volledig afkoelen. Voeg daarna de rum toe en roer het goed door. Bretonse koek Rasp de schil van de citroen en meng met de boter, witte basterdsuiker en het ei. Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg toe aan het botermengsel en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Steek er een cirkel van 26 centimeter uit met een springvorm zonder bodem en bak de koek in circa 18 minuten goudbruin en gaar. Laat de Bretonse koek afkoelen. Leg de cake op de Bretonse koek en trempeer met het rum-mengsel. Mojitocrème Pluk en hak de blaadjes munt grof. Breng de melk en de munt aan de kook. Laat de melk circa 5 minuten, op laag vuur trekken. Meng het limoensap met de eidooiers, de suiker en roer de bloem erdoor. Schenk de kokende melk, door een zeef, op de eidooiers. Schenk terug in de pan en kook circa 1 minuut door. Laat de crème afkoelen tot handwarm. Klop de boter met de poedersuiker en de limoencrème luchtig. Schep de mojitocrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een spiraalvorm mojitocrème om de baba cake. Schraap met een mes schaafsel van de chocoladereep. Garneer de taart met limoenrasp, de chocoladerasp en takjes munt.

Mojitotaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker