Risotto met garnalen

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Risotto met garnalenBreng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Pel en snipper de sjalot. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en bleekselderij circa 4 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de witte wijn erbij en roer goed door. Schep, wanneer de witte wijn door de rijst is opgenomen, lepel voor lepel de bouillon bij de rijst. Blijf roeren. Na circa 15 minuten is de rijst gaar. Rasp de schil van de citroen (bewaar de citroen) en roer samen met de garnalen door de risotto. Warm nog circa 2 minuten door. Neem de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en boter door de risotto. Breng op smaak met versgemalen peper. Snijd de citroen in achten.  Frisse saladeRasp de schil van de sinaasappel boven een kom. Halveer de sinaasappel en pers het sap uit boven de kom. Voeg de olijfolie extra vierge, de mosterd en een beetje zout en versgemalen peper toe. Roer goed door. Snijd de onderkant van de little gems en maak de bladeren los. Meng de sla door de dressing. Serveren Verdeel de risotto en de frisse salade over de borden. Serveer de partjes citroen bij de risotto. 

Risotto met garnalen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept