Bombay kokossoep

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bombay kokossoep Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Schil en snijd de bospenen in kleine stukken. Verhit een scheutje arachideolie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper en de komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de bospenen toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook. Kook de bospeentjes in circa 10 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de koriander fijn. NaanbrodenVerwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de naanbroden in de oven in circa 8 minuten krokant. Lepel de mangochutney erover.  Serveren Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer met het naanbrood.

Bombay kokossoep is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise kokossoep met garnalen en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortel-kokossoep
Bekijk recept
Kokossoep met tofu
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Mais-kokossoep met munt
20 min-
Bekijk recept

Mangokip met Bombay aardappels
30 min-
Bekijk recept
Zoutarme Bombay salade met miniasperges
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Bombay Sapphire East + Fentimans Tonic Water (Long drink)
10 min Snack
Bekijk recept
Bombay salade met mini-asperges
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept