Sauerkrautschotel

4
30 min-
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sauerkrautschotel • Verwarm de oven voor op 180 °C. • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. • Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. • Voeg het kalfsgehakt toe en bak circa 5 minuten mee. • Roer de tomatenpuree erdoor en warm kort door. • Beng een pan het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. • Laat de zuurkool uitlekken. • Vet een ovenschaal in met olie. • Verdeel de rijst over de bodem van de ovenschaal, schep hierop het gehakt en vervolgens de zuurkool. Schenk de bouillon erover en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. • Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven. Wortel-yoghurtsalade • Schil en rasp de waspeen. • Rasp de appel met schil tot aan het klokhuis op de grove kant van een rasp. • Meng de waspeen met de appel, yoghurt en de honing. Serveren Verdeel de sauerkrautschotel over borden en serveer met de wortel-yoghurtsalade.

Sauerkrautschotel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker