Salade Olympia

4
15 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

PitabroodjesVerwarm de oven voor op 200 ºC. Meng in een kom een scheutje olijfolie met de oregano. Snijd elk pitabroodje in acht punten. Leg de pitabroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de oregano-olie en bestrooi met een beetje zout. Hussel alles goed door en bak de pitabroodjes in de oven in circa 10 minuten krokant. Salade OlympiaSnijd de tomaten in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de olijven. Verkruimel de gorgonzola. Meng in een kom de witte wijnazijn met de grove mosterd en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk de olijfolie extra vierge er in een dun straaltje al roerend bij. Snijd de onderkant van de little gem en haal de blaadjes los. Meng de little gem met de tomaten, komkommer, ui, paprika’s, olijven en de gorgonzola door de dressing. ServerenVerdeel de salade over de borden. Steek de pitabroodjes naar eigen inzicht in de salade.

Salade Olympia is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept