Volle kersentaart

1
2 uur-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de rest van de ingrediënten voor het deeg. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Hazelnootfrangipane Maal de hazelnoten met de suiker, boter en de eieren met een mixer tot een gladde massa. Volle kersentaart Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot 3 millimeter dik en bekleed een ingevette taartvorm of niet ingevette pie-schaal ermee. Snijd het deeg van de randen en prik de bodem in met een vork. Kneed de resten deeg bij elkaar en houdt apart. Verdeel de hazelnootfrangipane over de bodem. Ontpit de kersen en verdeel ze over de hazelnootfrangipane. Rol het apart gehouden deeg weer dun uit en snijd in lange banen van 2 centimeter breed. Bestrijk de randen van het deeg met eidooiermengsel en leg de banen in rastervorm over de kersen. Druk het deeg tegen de zijkant aan en leg over de zijkanten ook een baan deeg. Bestrijk het deeg met het eidooiermengsel en bestrooi met suiker. Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.

Volle kersentaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-kersentaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kersentaart
1uur- Gebak
Bekijk recept
Spannende Kersentaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
MonChou-kersentaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Komkommer-radijsraita
5 min Bijgerecht
Bekijk recept