Mexicaanse salade

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maïskolven Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de schutbladeren en de harde draden van de maïskolven en kook de maïskolven circa 5 minuten. Haal de maiskolven uit de pan, dep ze eventueel droog met keukenpapier en bestrijk ze met olie. Verwarm een grillpan voor en gril de maïskolven circa 5 minuten rondom. Haal de maïskorrels met een mes van de kolven af. Mexicaanse saladeBereid de tacoschelpen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook, peper en de komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak circa 3 minuten mee. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de koriander fijn. Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon. Halveer de limoen. Meng in een grote kom het courgettemengsel met de maïs, zwarte bonen, tomaten, de helft van de koriander en het sap van de limoen. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep de Mexicaanse salade in de tacoschelpen en strooi de resterende koriander erover.

Mexicaanse salade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept