Stoere Chinese kool

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

AardappelsBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, laat ze uitwasemen en een beetje afkoelen. Stoere Chinese wokVerwarm de wok en bak de spekreepjes circa 4 minuten. Voeg de pistachenoten toe en bak circa 3 minuten mee. Haal de spekjes en noten ui de wok en laat ze afkoelen op keukenpapier. Veeg de wok eventueel schoon met keukenpapier. Snijd de Chinese kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen. Verhit een scheut olie in de wok en bak de Chinese kool circa 5 minuten op hoog vuur. Schil en snijd de gember fijn en bak een minuut mee met de kool. Schep de kool in een grote kom. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de ui, aardappels, spekjes met pistachenoten, Griekse yoghurt en de kappertjes door de kool en roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd of knip de tuinkers af.  Serveren Verdeel de stoere Chinese kool over borden en garneer met de tuinkers.

Stoere Chinese kool is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoere andijviestamp met ananas-jus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoere groentesoep met aardappel en worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoere herfstsalade met mosselen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoere groentespiesen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept