Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)

4
2 uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Arroz con leche uit Cuba Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de limoen in partjes en snijd het vruchtvlees eruit. Kook de rijst in het water met de limoenschillen, kaneelpijpjes, vanillemerg en -stokje in circa 15 minuten gaar. Voeg, zodra de rijst water begint op te nemen, de koffiemelk en suiker toe. Zet het vuur laag. Blijf roeren tot het romig wordt. Dit duurt circa 8 minuten. Verwijder de limoenschillen, vanillestokje en kaneelpijpjes. Bewaar de kaneelpijpjes voor de presentatie. Watermeloensalade Snijd de meloen in parten en verwijder de schil en de pitten. Pluk en snijd de munt in reepjes. Meng de meloen, feta en de munt. Serveren Schep de arroz con leche in kleine terracottaschaaltjes. Garneer met kaneelpoeder en een kaneelpijpje. Tip: Zet de arroz con leche circa 1 uur in de koelkast om op te laten stijven. Maal kaneelpijpjes fijn in een koffiebonenmaler en gebruik het kaneelpoeder als garnering.

Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Arroz con pollo
Bekijk recept
Arroz tapado
30 min-
Bekijk recept
Arroz a la cubana
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz con crosta (rijst in een korst)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept