Komijnrijst met gebakken maïs

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

KomijnrijstBreng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de peper, ui en de komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst, op laag vuur onder af en toe roeren, in circa 9 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan. Gebakken maïs met spinazieVerwijder de schutbladeren en de draden van de maïskolven en snijd de maïskorrels van de kolven af. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, rode paprika’s, maïskorrels en de spinazie in circa 4 minuten gaar. Breng op smaak met cayennepeper. Serveren Verdeel de komijnrijst en de gebakken maïs met spinazie over borden.

Komijnrijst met gebakken maïs is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept