Salade van gerookte makreel, komkommerlinten en paprikagelei

4
45 min-
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Paprikagelei Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de gepofte paprika grof. Pureer de knoflook met de geroosterde paprika, tomatensap en de wijnazijn in een blender fijn. Schenk in een pan en breng aan de kook. Los hierin de agar agar op en laat circa 1 minuut doorkoken. Bekleed een bakplaat met plasticfolie en schenk het paprikamengsel hierop uit. Laat circa 30 minuten afkoelen in de koelkast. Komkommerlinten Kneus voor de zoetzuur de korianderkorrels en kook ze samen met de azijn, water, suiker en laurier tot de suiker is opgelost. Schil de komkommer met een dunschiller. Schil daarna lange linten van de komkommer tot aan de zaadlijst. Meng de komkommerlinten met het zoetzuur. Makreelsalade Maak de makreel schoon en verwijder alle graten. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin. Pluk en hak de dragon fijn. Meng de pijnboompitten en de dragon door de makreel en breng op smaak met de rasp van de sinaasappel, olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Pluk de gele harten van de sla en leg ze in ijswater. Serveren Haal de paprikageiei uit de koeling, steek deze uit en leg vervolgens op een bord. Bekleed dit met de sla, komkommerlinten en de makreelsalade

Salade van gerookte makreel, komkommerlinten en paprikagelei is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rood fruit met chocoladecrumble, sorbet van witte chocolade en paprikagelei
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Amuse Van Geitenkaasmousse Met Paprikagelei Kruidenolie En
20-30 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept