Aspergebrood de-luxe

4
2 uur-
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Brood Roer de boter luchtig en meng de eieren er één voor één door. Verwarm de melk tot het lauwwarm is, los de gist erin op en voeg de suiker toe. Voeg de melk toe aan de boter en meng de bloem erdoor. Voeg het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Vet een kom in met olie, bestuif met bloem en schep het deeg erin. Dek af met plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg door en zet eventueel in de koelkast tot het deeg steviger geworden is. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de houterige uiteindes van de asperges. Blancheer de asperges, spoel koud en dep droog. Vet het cakeblik in met boter. Bestuif het aanrecht met bloem, kneed het deeg door en rol uit tot plak van 25 centimeter breed. Leg de helft van de asperges naast elkaar op het deeg en druk iets in het deeg. Rol het deeg op en leg het in het cakeblik met de naad naar onder. Als het deeg te plakkerig is, rol het dan op met behulp met een paletmes. Dek het cakeblik losjes af met plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de bovenkant van het brood met het eidooiermengsel. Bak het brood in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Beleg Breng het water aan de kook. Laat voorzichtig de eitjes erin zakken en kook de eieren precies 7 minuten. Spoel koud en pel de eieren. Snijd het brood in plakken, serveer met de achtergehouden asperges, serranoham en ei. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Aspergebrood de-luxe is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Couscous-aspergebrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept