Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade

Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

zoet zuurstamppot ribkarbonade
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

Zoet-zuurstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en halveer de aardappels. Schil en snijd de knolselderij in stukken. Kook de aardappels en de knolselderij in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Voeg de zuurkool, boter en melk toe en pureer de aardappels en knolselderij met een pureestamper. Verwarm het geheel circa 3 minuten tot de stamppot warm is. Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. RibkarbonadeSmeer de karbonades in met de mosterd en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de karbonades om en om in circa 6 minuten gaar. Haal de karbonades uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Voeg het water, bouillonblokje en een klontje boter toe aan de pan en laat het circa 2 minuten goed doorkoken tot een jus. Gekaramelliseerde appelVerwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Verwarm een koekenpan, voeg de honing toe en laat deze goudbruin kleuren. Voeg de appels toe en bak om en om circa 2 minuten. Breng de appels op smaak met een beetje zout.   ServerenVerdeel de zoet-zuurstamppot en de gekaramelliseerde appels over de borden. Serveer met de ribkarbonades.

Dit vind je misschien ook lekker