Tonno al pistacchio con carciofi a spezzatino (met pistache gepaneerde tonijn en gestoofde artisjokken)

4
30 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Balsamicostroop Breng de azijn met de suiker aan de kook. Laat circa 15 minuten inkoken tot een stroop. Zet het vuur uit en laat de stroop 10 minuten afkoelen. Gestoofde artisjok Spoel de artisjokken schoon en snijd ze in kleine stukken. Snijd de courgette in blokjes. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de artisjok en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en laat even koken. Pers de citroen uit. Voeg het citroensap en de ansjovis toe aan de pan en blus af met het water. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat toe aan de pan en laat circa 5 minuten meestoven. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie, de stelen en de ansjovis door het gerecht en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Met pistache gepaneerde tonijn Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vijzel de pistache, pijnboompitten en de kaas fijn. Splits de eieren en klop het eiwit los. Smeer de tonijnsteaks in met een beetje eiwit en paneer ze met het pistachemengsel. Leg de tonijn op een vel bakpapier. Bak de tonijn in de oven in circa 6 minuten gaar. Serveren Snijd de ciabatta in plakken. Verdeel de tonijn en de gestoofde artisjokken over borden en besprenkel met de balsamicostroop. Serveer met de plakken brood.

Tonno al pistacchio con carciofi a spezzatino (met pistache gepaneerde tonijn en gestoofde artisjokken) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Spaghetti con tonno e funghi secchi - spaghetti met tonijn en gedroogde paddenstoelen
45 min-
Bekijk recept
Tonno Al Gratin
30-60 min -
Bekijk recept
Italiaanse Risotto Met Venkel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept