Gestoofde bospeen met platte gehaktballen

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Platte gehaktbalPel en snipper de sjalot. Meng het gehakt met de sjalot, het ei, komijnpoeder, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper. Vorm gelijke ballen van het gehaktmengsel en druk ze voorzichtig plat zonder dat de zijkanten openscheuren. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de platte gehaktballen in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg de boter toe, zet het vuur laag en laat de gehaktballen met de deksel op de pan circa 5 minuten verder garen.  KerriekrieltjesVerhit een scheut olie in een koekenpan en bak de krieltjes met de kerriepoeder in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in  blokjes. Bak de paprika de laatste 5 minuten met de krieltjes mee. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en bak de laatste 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Gestoofde bospeenBreng in een pan het water met de boter aan de kook. Schil en snijd de bospeen in schuine plakjes. Voeg de bospeen toe aan het water met boter en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten stoven op laag vuur. Snijd de koriander fijn en roer door de gestoofde bospeen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de platte gehaktballen, kerriekrieltjes en gestoofde bospeen over borden.

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballen met yoghurtsaus en Marokkaanse couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept