Gestoomde kaneelpuddinkjes met vanillesaus

6
30 min-
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gestoomde kaneelpuddinkjes Smelt de boter. Meng de bloem met de suiker, kaneelpoeder, bakpoeder en het zout. Splits een ei. Meng in een andere kom de melk met het ei, de eidooier en de gesmolten boter. Spatel het bloemmengsel door het melkmengsel. Rasp de appel en meng de appel door het beslag. Schep het beslag in een spuitzak. Vet de vormpjes in en vul de vormpjes voor twee derde met het beslag. Breng een pan met water aan de kook. Verdeel de vormpjes over de stoommand en stoom de kaneelpuddinkjes in 15-20 minuten gaar. Vanillesaus Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, 1 el suiker, het vanillemerg en de vanillestokjes aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet een gedeelte van de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vla dikte. Serveer de saus bij de warme kaneelpuddinkjes.

Gestoomde kaneelpuddinkjes met vanillesaus is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept