Brik met ei en verse tonijn

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de uien. Roer de harissa erdoor. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui, harissa en ansjovis circa 2 minuten.  Verwarm de grill op hoog vuur. Smeer de tonijn in met een klein beetje olie. Gril de tonijn om en om tot deze mooie bruine grillstrepen heeft en snijd in stukjes van circa 1 centimeter.Pluk en snijd de koriander. Meng in een kom de uien en ansjovis met de tonijn, koriander en kappertjes. Briks Verwarm de frituurpan voor op 160 ºC. Splits de eieren. Leg een loempiavel voor je neer met de punt naar beneden. Schep hier een goede eetlepel van het tonijnmengsel op en druk hier een kuiltje in met je lepel. Schep met een lepel een eidooier in het kuiltje van de tonijn. Herhaal dit tot je loempiavellen op zijn. Bestrijk de randen van de loempivellen met het eiwit en vouw ze dicht. Zorg er hierbij wel voor dat het ei boven blijft, anders loopt het eruit. Frituur de briks in circa 6 minuten goudbruin en gaar en arroseer (bedruip) ze tussendoor regelmatig met frituurolie. Haal de briks uit de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveren Serveer de briks met een schaaltje harissa.

Brik met ei en verse tonijn is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Tom Yum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde tomaat met mozzarellamousse
Snack
Bekijk recept
Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brik met gamba-tonijnvulling
1u10 min Voorgerecht
Bekijk recept