De drie-manieren mossel

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de ‘baard’ aan de buitenkant van de schelp. Giet de mosselen af. Pel en snipper het sjalotje Pel en hak de knoflook fijn. Smelt de boter in een ruime pan met deksel en fruit de helft van de sjalot en knoflook. Halveer en was de prei. Snijd er halve ringetjes van en voeg toe aan de pan met sjalot en knoflook. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en voeg de kern toe aan de pan met prei. Snijd de stelen van de venkel heel fijn en houd dit apart voor de gemarineerde mosselen. Snijd de rest van de venkel grof en voeg toe aan de pan met groente. Snijd de bleekselderij in stukjes en roer de bleekselderij door de groente.Voeg de mosselen toe.Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Hak de peterselie. Voeg de helft van de peterselie toe en laat met de deksel op de pan circa 4 minuten garen op hoog vuur. Schud de pan twee keer om en breng vervolgens weer aan de kook.Schud vervolgens nog een keer om en als de mosselen open zijn, zijn ze klaar.Giet de gekookte mosselen in een zeef en vang het vocht op in een glazen kom. Serveer de helft van de mosselen op een schaal. Gemarineerde mosselenVoeg de overgebleven knoflook, sjalot en de peterselieblaadjes toe aan de fijngesneden venkelstelen. Rasp de schil een citroen boven de kom. Pers de citroenen en voeg het sap toe. Voeg olijfolie toe en hussel alles door elkaar. Haal de rest van de mosselen uit de schelp en meng door de marinade. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. SoepSchenk het bewaarde kookvocht voorzichtig in een pan. Schenk hierbij het bezonken gruis niet terug in de pan.Voeg de room toe en breng aan de kook. Roer de resterende peterselie erdoor. Serveren Serveer de verschillende bereidingen van de mosselen samen met het brood. 

De drie-manieren mossel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mosselen en mie in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept