Kabeljauwpakketjes met boterzachte aardappels

Kabeljauwpakketjes met boterzachte aardappels

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

kabeljauwpakketjes boterzachte aardappels
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

Ontdooi het bladerdeeg.  KabeljauwpakketjesVerwarm de oven voor op 200 ºC. Kluts het ei met een vork. Snijd de kabeljauw in gelijke porties. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze in met een vork. Bestrijk het midden van het bladerdeeg met mosterd en leg de stukjes kabeljauw op de mosterd. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei en bestrooi de pakketjes met zout en versgemalen peper. Bak de kabeljauwpakketjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.  Boterzachte aardappelsBreng de aardappels in een laagje water aan de kook. Kook in circa 10 minuten gaar. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Pluk en snijd de dille fijn. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Roer de boter, venkel en de dille door de aardappels. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. BroccoliBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Schil en snijd de steel van de broccoli in kleine stukjes. Kook de broccoliroosjes en de steel in circa 4 minuten beetgaar en giet de broccoli af. Kerrie-peperolieVerwarm een scheutje olie in een kleine koekenpan. Voeg de kerriepoeder toe en fruit de kerrie kort. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes. Voeg toe aan de pan met de kerrie-olie en bak kort mee.Voeg nog een scheutje olie toe en meng goed door. Serveren Verdeel de kabeljauwpakketjes, aardappels en de broccoli over borden. Lepel de kerrie-peperolie over het gerecht.

Dit vind je misschien ook lekker