Groene curry met haricots verts

Groene curry met haricots verts

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

groene curry haricots verts
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

Currypasta Verwarm een koekenpan, rooster het komijn- en korianderzaad circa 2 minuten en vijzel het fijn. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het citroengras in kleine stukjes. Schil en rasp de laos. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Snijd de pepers fijn (mocht je niet tegen pittig kunnen, verwijder dan de zaadlijsten). Voeg alle ingrediënten en het rasp en sap van de limoen toe aan de gemalen specerijen in de vijzel en roer tot het een dikke pasta is. Voeg als dit nodig is eventueel een scheutje water toe als de pasta te dik is. Pandanrijst Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Curry Verwijder het vel en bot van de kippendijen. Snijd de kip in stukjes van drie bij drie centimeter. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes die zo lang zijn als de haricots verts. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Verhit een wok op hoog vuur, schenk er een scheut olie in en fbak twee eetlepel currypasta circa 1 minuut. Voeg de kippendijen toe en bak in circa 4 minuten om en om bruin. Voeg de paddenstoelen en haricots verts toe. Bak kort mee en roer de paprika erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en laat circa 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Voeg de taugé toe en verwarm kort mee. Breng de curry op smaak met een scheutje vissaus. Serveer Serveer de curry met wat cashewnootjes en een paar blaadjes koriander. TIP: voeg currypasta naar smaak toe, bewaar teveel aan currypasta in de vriezer. Zodra je wat currypasta nodig hebt, breek je gewoon een stukje af.  

Dit vind je misschien ook lekker