Kumpir alla Mounir

Kumpir alla Mounir

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

kumpir alla mounir
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

Aardappels poffen Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels schoon en leg iedere aardappel op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Pak de aardappels in met aluminiumfolie en pof de aardappels in de oven gaar in circa 45 minuten. Groente Snijd de maïskorrels los van de kolf en kook circa 5 minuten in een pan met water met een beetje zout. Voeg circa 1 minuut voor het eind de doperwten toe. Giet af en spoel ze koud. Schil en snijd de wortel en de rettich fijn met een mandoline. Snijd de kool in flinterdunne repen. Snijd de cornichons in schuine plakjes. Kumpir Verbrokkel de fetakaas. Snijd de koriander fijn. Halveer de aardappels en hol de helften uit met een lepel. Meng het aardappelkruim met de fetakaas en de koriander en schep terug in de aardappels. Schep van alle groente wat in de aardappels. Leg hier wat gemarineerde olijven bovenop en rasp de kaas erover. Bak de aardappels in een ovenschaal circa 4 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Pittige ketchup Meng alle ingrediënten voor de pittige ketchup met elkaar. Serveren Leg de kumpir op het bord. Schep hier een beetje Turkse yoghurt op en een kleine beetje pittige ketchup. Bestrooi met een snufje paprikapoeder.

Dit vind je misschien ook lekker