Walnoot-stiltontaart

1
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Piedeeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette bakvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het overige deeg eraf en kneed bij elkaar. Rol het overgehouden deeg uit en snijd er dunne banen van 1 centimeter breed uit. Maak van de repen een vlechtwerk. Bestrijk de rand van het deeg met eidooiermengsel en leg het vlechtwerk op de rand van de bodem. Bestrijk het vlechtwerk ook met het eidooiermengsel. Vulling Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de eieren met de crème fraîche glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verbrokkel de Blue Stilon en verdeel samen met de walnoten over de deegbodem. Schenk de vulling over de noten. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Walnoot-stiltontaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met Hüttenkäse, parmaham en walnoot
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept