Oosterse gegrilde biefstuk met gebakken rijst

Oosterse gegrilde biefstuk met gebakken rijst

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

oosterse gegrilde biefstuk gebakken rijst
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

Gebakken rijst Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de rijst in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst droogstomen. Snijd bosui in schuine ringen.  Pel en snijd de knoflook fijn.  Snijd een rode peper in dunne ringen.  Verhit de olie in een wok.  Fruit de helft van de bosui samen met de helft van de knoflook en de helft van de peper en breng op smaak met een beetje zout en sojasaus. Voeg de rijst toe en bak circa 4 minuten tot de rijst krokant is. Peultjes Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de peultjes af met koud water.  Biefstuk Verwarm de grillpan voor. Meng in een kom de andere helft van de knoflook, bosui en rode peper. Voeg de oestersaus, sojasaus, honing en sap en rasp van een halve limoen toe. Smeer de biefstuk in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de biefstuk circa 2 minuten aan beide kanten. Haal de biefstuk uit de grillpan en laat afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. Snijd de biefstuk in plakken, leg hem kort terug in de grillpan en schenk de marinade over de biefstuk. Bak circa één minuut. Serveren  Schep de rijst in het midden van het bord. Leg de reepjes biefstuk er bovenop en verdeel de peultjes over het bord. Schenk een beetje marinade over de biefstuk.

Dit vind je misschien ook lekker