Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

’s Middags voorbereiden KikkererwtenPel de sjalotten en halveer ze over de lengte. Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de aubergine over de breedte in drie stukken, halveer ze en snijd de helften in circa 8 parten. Snijd het groen van de prei en verwijder het buitenste blad. Snijd de prei in schuine stukken van circa 3 centimeter. Fruit de sjalotten met de aubergine glazig in olijfolie, voeg de saffraan toe en fruit kort mee. Voeg de kikkererwten toe, blus af met witte wijn, schenk de bouillon er bij en voeg de tijm toe. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Leg daarna de prei er voorzichtig tussen, zodat de stukken niet uit elkaar vallen. Verwarm nog 1 minuut en laat staan voor de eindbereiding. Pluk de blaadjes van de peterselie.  ’s Avonds afmaken Roodbaars bakkenHaal de roodbaarsfilet minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Snijd de roodbaarsfilet in 4 gelijke stukken en dep indien nodig droog met. Bestrooi de vis met een beetje zeezout. Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Bak de roodbaars eerst 2-3 minuten op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 1-2 minuten. Zet het vuur uit en dek de pan losjes af met aluminiumfolie. KikkererwtenVerwarm de kikkererwten. Snijd de peterselie grof en meng op het laatste moment door de kikkererwten. Opmaak bord Schep de kikkererwten, met iets bouillon, in het midden van een (diep) warm bord. Leg er een stukje roodbaars op.  Dit gerecht hoort bij het menu Comfortable   En daar was zij, de koningin van de druiven, Riesling Riesling stijgt enorm op de populariteitsladder. Los van de traditionele combinaties met forel of zuurkool kun je met Riesling nog veel meer kanten uit. Het bewijs daarvan is dit gerecht met roodbaars waarin vooral saffraan een belangrijke rol speelt. De koningin van de druiven draait haar hand echter niet om voor kruidige en exotische gerechten en ingrediënten. Sterker nog: ze is er dol op! Degene die denkt dat Riesling alleen maar zoet is en vooral jong en koud gedronken moet worden, heeft het mis. Riesling is er van strak droog tot bijenzoet en alles wat daar tussenin zit. Riesling kan rijpen als de beste en verveelt nooit. Riesling heeft een kenmerkende Gout de Petrol (aroma van benzine). Dat klinkt misschien een beetje spannend, maar laat je niet afschrikken. Als je eenmaal Riesling geproefd hebt, in meerdere gedaantes, merk je al snel dat je alleen al met de wijnen van deze druif hele menu’s kunt besprenkelen zonder dat daar ook maar één andere wijn aan te pas komt! door Corria Houthuizen 

Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met vis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met victoriabaars
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto uit Milaan
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept