Toffee-perentaart

1
2 uur-
-
2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dulce de leche Breng een pan met water aan de kook. Zet het dichte blikje gecondenseerde melk in het water tot het onderstaat en laat op laag vuur circa 2 uur koken. Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe. Maak het blikje niet direct open, maar laat circa 5 minuten afkoelen. Walnotenspijs Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten circa 12 minuten. Laat de walnoten een klein beetje afkoelen en maal ze fijn met de suiker. Voeg het eiwit toe en kneed tot een smeuïg spijs. Toffee-perentaart Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter en bestrijk de vellen filodeeg ermee. Vet de taartvorm in en bekleed met de vellen filodeeg, laat de vellen ook over de rand hangen. Verdeel de walnotenspijs over de bodem. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakjes. Giet de dulce de leche in de taartvorm en verdeel de peren er trapsgewijs over. Vouw de overhangende vellen filodeeg terug en bestrijk met gesmolten boter. Bestrooi met rietsuiker en geschaafde amandelen. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker. Perensaus Breng het perensap met de slagroom aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker los en schenk het perensap erover. Meng goed door en schenk terug in de pan. Gaar de saus zonder te koken. Serveer de perensaus warm of koud bij de taart.

Toffee-perentaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Perentaart
15 min Gebak
Bekijk recept

Manoffee
1 uur-
Bekijk recept
Gepofte waspeen met gegrilde braadworst
30 min-
Bekijk recept
Wellington van rundergehakt
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige banaantoffees
2u25 min Nagerecht
Bekijk recept