Spaghetti al pesto di avocado in scodella di Parmigiano (Spaghetti met avocadopesto in een kommetje van Parmezaanse kaas)

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Avocadopesto Pluk en vijzel de basilicum. Pel de knoflook. Voeg de knoflook, een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper toe en vijzel fijn. Maak de avocado schoon en vijzel het vruchtvlees samen met de pesto tot een dikke salsa. Spaghetti Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en bewaar wat kookvocht. Pel en pers de knoflook uit. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook circa 3 minuten. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten toe aan de pan met knoflook en bak circa 5 minuten mee. Voeg het amandelschaafsel toe en bak kort mee. Roer de avocadopesto en een klein scheutje kookvocht door de saus. Voeg de spaghetti toe en roer goed door. Kommetje van Parmezaanse kaas Verwarm een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Bestrooi de bodem van de pan gelijkmatig met een kwart van de Parmezaanse kaas. Bak de kaas circa 5 minuten op laag vuur tot de kaas goudbruin is. Pak de kaas uit de pan en leg op een omgekeerde kom. Zodra de kaas afkoelt, wordt het krokant en ontstaat er een kommetje. Herhaal dit voor de resterende kaas. Serveren Vul de kaaskommetjes met de spaghetti en garneer met peterselie.

Spaghetti al pesto di avocado in scodella di Parmigiano (Spaghetti met avocadopesto in een kommetje van Parmezaanse kaas) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept