Cappuccino van bietjes met bieslook-crème fraîche

4
1 uur-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Cappuccino van bietjes Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Schil en snijd de wortel en aardappel in blokjes en smoor ze circa 4 minuten met de ui en knoflook. Schil en snijd de bietjes in blokjes, voeg de bietjes toe aan de pan en smoor circa 5 minuten op laag vuur. Ontpit de kersen. Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurier en de kersen toe. Breng de soep aan de kook en laat de groente in circa 20 minuten gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bieslookroom Snijd de bieslook in dunne ringen. Meng de crème fraîche met een scheutje room, de bieslook en de rasp van een limoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verwarm glazen voor met warm water. Breng de soep aan de kook, klop luchtig met een staafmixer en verdeel over de glazen. Schep een lepel bieslook-crème fraîche op de soep.

Cappuccino van bietjes met bieslook-crème fraîche is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oranje nachos
20 min -
Bekijk recept
Sugar snaps met zalm-tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met krokante salami en champignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprika-cappuccino
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kindercappuccino
10 min
Bekijk recept
Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept