Misomakreel en noedelsalade

4
45 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Misomakreel Verwarm de stoomoven voor op 56 ºC. Vet de dichte stoomtray in met arachideolie en verdeel de makrelen erover. Bestrijk de bovenkant van de makrelen met miso en besprenkel met sake en mirin. Stoom de makrelen in de stoomoven in circa 6 minuten gaar. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in ringen. Noedelsalade met venkel Gaar de glasnoedels volgens de bereidingswijze van de verpakking en spoel ze koud. Snijd de enokipaddestoelen van de kluit. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de kern uit de venkel en schaaf de venkel dun op de Chinese mandoline. Rasp de appel fijn. Meng met de glasnoedels met de enokipaddestoelen, de venkel en de rasp en het sap van de sinaasappel. Breng op smaak met een beetje zout en een versgemalen peper. Kruidige sesamolie Verhit de arachideolie met de sechuanpeper, de steranijs, het kaneelstokje en de sesamolie tot de olie licht gaat roken. Serveren Verdeel de makreel over de borden. Verdeel de geraspte gember en de lente-ui over de makreelfilets. Schenk net voor het serveren een soeplepel hete olie over de makreelfilets. Serveer met de noedelsalade. Tip: heb je geen stoomoven? Gebruik dan een stoompan met stoommand en stoom de makrelen 4 minuten.

Misomakreel en noedelsalade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise kip-noedelsalade
25 min
Bekijk recept
Vietnamese kalkoen à la minute
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzure noedelsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept