Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst

Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

pittige mosselspiesjes saffraanrijst
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

RijstBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de saffraan en de rijst toe aan het water en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng de rijst op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pittige mosselenVerhit een mosselpan. Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren en gooi ze weg. Verwijder de ‘baard’ aan de buitenkant van de goede mosselen en giet de mosselen af. Verhit een scheut olie in een mosselpan en schep de mosselen erin. Leg de deksel op de pan en laat circa 1 minuut garen.Roer de mosselen door elkaar en leg de deksel weer op de pan. Gaar de mosselen circa 1 minuut.Giet de mosselen af, maar bewaar het kookvocht. Pel en snipper de helft van de ui. Pel en hak de knoflook fijn en meng in een grote kom met de gesnipperde ui. Halveer een rode peper, hak de helft fijn en meng met de ui en knoflook. Rasp de limoen boven de kom en voeg de olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal de mosselen uit de schelp en meng ze door de marinade. Prik vijf mosselen aan een spiesje en ga zo door tot de mosselen op zijn. Verhit een scheut olie in een pan en bak de spiesjes kort. Blus af met het mossel(kook)vocht en limoensap. Laat circa 3 minuten inkoken. Zoetzure saladeSnijd de andere helft van de ui in dunne ringen. Hak de andere helft van de rode peper en meng met ui, sap van een halve limoen, gembersiroop en olijfolie in een kom. Rasp de wortel en komkommer en voeg het toe aan de kom. Hak de koriander fijn, voeg toe en meng alles goed door. Breng op smaak met een beetje zout. ServerenSchep de rijst in het midden van het bord. Leg de mosselspiesjes er bovenop en de salade ernaast. Giet een beetje ingekookte mosseljus over de mosselen en garneer met koriander.

Dit vind je misschien ook lekker