Quinoasalade met artisjok en feta

4
30 min-
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

’s Middags voorbereiden Quinoasalade Spoel de quinoa op een bolzeef af met koud water tot er helder water uit komt. Het afspoelen is nodig om eventueel achtergebleven slijpsel te verwijderen. Laat goed uitlekken. Breng de quinoa aan de kook met de koude bouillon en salie. Laat 15-18 minuten op laag vuur koken tot het gaar is. De quinoa is gaar als de kiemen van de korrels loslaten. Meng er olijfolie en wijnazijn door. Breng op smaak met zeezout en versgemalen witte peper. Artisjokken Verwijder de steel van de artisjok; leg de artisjok op de rand van het werkblad zodat de steel uitsteekt, houd de artisjok stevig vast en trek met een draaiende beweging van boven naar de beneden de steel van de artisjok zodat zoveel mogelijk van de draden (vezels) uit de bodem worden getrokken. Draai de artisjok een halve slag en herhaal de handeling. Snijd met een zaagmes de top van de artisjok tot op het breedste gedeelte weg. Pel of snijd de stugge buitenblaadjes eraf tot het hart met de malse blaadjes overblijft. Duw de artisjokblaadjes uit elkaar en schep met een kleine lepel het ‘hooi’ eruit. (In heel jonge artisjokken is er nog geen hooi ontwikkeld). Wrijf de binnen- en buitenkant van de artisjok direct in met citroen. Blancheer de artisjokbodems 2 minuten in gezouten kokend water en laat ze uitlekken op keukenpapier. ’s Avonds afmaken QuinoasaladeSnijd of knip de bieslook in stukjes van 1 centimeter. Scheur de blaadjes munt en dragon in stukjes. Meng de helft van de kruiden door de quinoasalade. Artisjokken Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de artisjokbodems circa 2 minuten tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn gekleurd.  Opmaak bord Leg een gebakken artisjokbodem op bord en schep er quinoasalade in. Verdeel de resterende kruiden erover en verkruimel er stukjes feta over. Lepel er fruitige olijfolie langs.  Dit gerecht hoort bij het menu Veggie-Style  Montravel Sec Montravel wijnen zijn misschien minder bekend, maar zeker niet minder geliefd. De Montravel sec varianten, de droge soort, zijn de moeite van het proeven meer dan waard. Let goed op bij het kopen dat je de droge variant te pakken hebt, want Montravel is er ook in zoet en zeer zoet. Montravel is een echt witte wijn gebied en ligt ten oosten van het zuid Franse Bergerac. Semillon en Muscadelle (niet te verwarren met Muscat) zijn veelgebruikte druivenrassen. Van deze druivenrassen wordt zowel zoete als droge wijn gemaakt. Montravel sec is een fris, strakke wijn maar is ook soepel en sappig. Dit geeft genoeg tegenwicht aan de feta in het voorgerecht, die vaak een wat droger mondgevoel geeft. Ander bijkomend voordeel; Montravel is goed verkrijgbaar en in de meeste gevallen voor een heel mooie, aantrekkelijke prijs! door Corria Houthuizen 

Quinoasalade met artisjok en feta is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept